CV

Arbejdserfaring:

Folketinget
–  Medlem af Folketinget siden 2015
Udenrigsministeriet
–  Seniorrådgiver for Danmarks indsats i Syrien
–  Chef for EU’s ambassadesamarbejde i EUPOL (IPCB)
–  Seniorrådgiver for Danmarks indsats i Afghanistan
Forsvaret
–  Kaptajn af reserven ved Gardehusarregimentet
–  Udstationeret som officer til Helmand-provinsen, Afghanistan
Finansindustrien
– Associate, Lehman Brothers Investment Bank, London
– Finansrådgiver, Cantor Fitzgerald & FXCM, London og New York

Uddannelse:
– Master of Public Administration (MPA), Harvard University
– Master of Business Administration (MBA), IESE Business School
– Bachelor i økonomi, University of Virginia
– Sergent- og Løjtnantskolen ved Hærens Kampskole

(Detaljeret CV nedenfor)

Bøger:

MARCUS KNUTH

marcus knuth bog

Ny mand på Borgen

Marcus Knuth har, siden han blev valgt ind i Folketinget i 2015, været en, man enten elsker eller hader. Enten mener man, at hans politik er fremmedfjendsk og udemokratisk, og at han er billedet på en uhyggelig højredrejning i det borgerlige Danmark, eller også synes man, at han er principfast, og at han har forstået det, de andre endnu ikke har forstået, nemlig at vi har lukket for mange ind, og at Danmark og Europa står på randen af noget større og værre.

På den måde er han ret interessant.

Hans historie er en om den adelige familie fra Knuthenborg, om værdier og krig og måske om skæbne, men den handler dybest set om Danmark, for som ny udlændingeordfører for Venstre blev Marcus Knuth i flygtningekrisens sommer sat til at definere det, der definerer dansk politik. Mennesker gik på motorvejene, og kontinentet knagede. Siden har han stået bag et opgør med burkaer, rabiate imamer og kriminelle romaer.

Marcus Knuth har været med til at udstille et liberalt paradoks, for hvad er der tilbage af et frit samfund, hvis det kun kan forsvares med ufrihed? Han ved det godt. Han kalder det nødvendigt.

Link til bogen: https://www.gyldendal.dk/produkter/marcus-knuth/marcus-knuth-49504/h%C3%A6ftet-9788702273670

SOLDAT OG DIPLOMAT

Erindringsbog fra Afghanistan I 2014 udgav forlaget Gyldendal min bog ”Soldat og Diplomat”, hvor du kan følge mine oplevelser gennem tre år i Afghanistan, lige fra min tid som soldat i kamp med Taliban i Helmand-provinsen og videre til livet som dansk diplomat i Kabul. Uffe Ellemann-Jensen har kaldt ‘Soldat og Diplomat’ ”Nok den bedste bog jeg har læst om den danske indsats i Afghanistan”: Forside, Soldat og Diplomat Du kan læse mere om bogen her:  http://www.saxo.com/dk/soldat-og-diplomat_marcus-knuth_haeftet_9788702160949

Afghanistan, Marcus og Marcus, aflang Marcus (t.v.) udstationeret i Helmand-provinsen, Afghanistan, i 2009

Udenrigsministeriet Jeg har arbejdet en årrække for Udenrigsministeriet, herunder som chef for EU Politimissionens ambassadesamarbejde i Afghanistan og senest som Seniorrådgiver for Danmarks Syrien-program, der støtter den moderate, pro-demokratiske syriske opposition i Syrien.

Finansindustrien Jeg har studeret til en bachelor økonomi, en MBA samt taget en kandidatgrad i statskundskab (MPA) på Harvard University i USA.  Jeg begyndte min karriere med at arbejde i bankindustrien i New York og London som økonom og rådgiver for bl.a. danske erhvervskunder.

Forsvaret Mit virke som reserveofficer har sideløbende været en hjørnesten i mit liv.  Jeg var udsendt til Afghanistan i 2008 – 09, hvor jeg gjorde tjeneste ved de fremskudte danske patruljebaser Armadillo og Sandford i Helmand-provinsen. I dag er jeg kaptajn af reserven ved Gardehusarregimentet.

Reklamer