CV

Arbejdserfaring:

Folketinget
–  Medlem af Folketinget siden 2015
Udenrigsministeriet
–  Seniorrådgiver for Danmarks indsats i Syrien
–  Chef for EU’s ambassadesamarbejde i EUPOL (IPCB)
–  Seniorrådgiver for Danmarks indsats i Afghanistan
Forsvaret
–  Kaptajn af reserven ved Gardehusarregimentet
–  Udstationeret som officer til Helmand-provinsen, Afghanistan
Finansindustrien
– Associate, Lehman Brothers Investment Bank, London
– Finansrådgiver, Cantor Fitzgerald & FXCM, London og New York

Uddannelse:
– Master of Public Administration (MPA), Harvard University
– Master of Business Administration (MBA), IESE Business School
– Bachelor i økonomi, University of Virginia
– Sergent- og Løjtnantskolen ved Hærens Kampskole

(Detaljeret CV nedenfor)

Erindringsbog fra Afghanistan I 2014 udgav forlaget Gyldendal min bog ”Soldat og Diplomat”, hvor du kan følge mine oplevelser gennem tre år i Afghanistan, lige fra min tid som soldat i kamp med Taliban i Helmand-provinsen og videre til livet som dansk diplomat i Kabul. Uffe Ellemann-Jensen har kaldt ‘Soldat og Diplomat’ ”Nok den bedste bog jeg har læst om den danske indsats i Afghanistan”: Forside, Soldat og Diplomat Du kan læse mere om bogen her:  http://www.saxo.com/dk/soldat-og-diplomat_marcus-knuth_haeftet_9788702160949

Afghanistan, Marcus og Marcus, aflang Marcus (t.v.) udstationeret i Helmand-provinsen, Afghanistan, i 2009

Udenrigsministeriet Jeg har arbejdet en årrække for Udenrigsministeriet, herunder som chef for EU Politimissionens ambassadesamarbejde i Afghanistan og senest som Seniorrådgiver for Danmarks Syrien-program, der støtter den moderate, pro-demokratiske syriske opposition i Syrien.

Finansindustrien Jeg har studeret til en bachelor økonomi, en MBA samt taget en kandidatgrad i statskundskab (MPA) på Harvard University i USA.  Jeg begyndte min karriere med at arbejde i bankindustrien i New York og London som økonom og rådgiver for bl.a. danske erhvervskunder.

Forsvaret Mit virke som reserveofficer har sideløbende været en hjørnesten i mit liv.  Jeg var udsendt til Afghanistan i 2008 – 09, hvor jeg gjorde tjeneste ved de fremskudte danske patruljebaser Armadillo og Sandford i Helmand-provinsen.  I dag er jeg kaptajn af reserven ved Gardehusarregimentet.

Reklamer